Haberler & Duyurular

More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.

İTÜ Araştırma Dekanlığı

ardek-bio

Teknolojik rekabetin oldukça ön planda olduğu günümüzde, ülkelerin bu yarışta üst sıralarda yer almasına olanak sağlayacak, katma değeri yüksek, orijinal ve yaratıcı bir süreç sonucu oluşan ürünlerin ve fikirlerin ortaya çıkarılmasında Ar-Ge çok büyük öneme sahiptir. İTÜ, barındırdığı bilimsel bilgi birikimi, genç ve dinamik öğrenci, uzman ve akademisyen potansiyeli ve araştırma altyapısı ile Ar-Ge ve inovasyonda yön verebilecek en önemli kurumlardandır. Bu kapsamda üniversitemizin en önemli bileşenlerinden olan ARAŞTIRMA alanında üniversitemizi ulusal ve uluslararası seviyede en ileriye taşımak amacıyla, araştırma alanında yeni bir yapılanmaya gidilerek Araştırma Dekanlığı (ARDEK) kurulmuştur.

İTÜ ARDEK, yeni araştırma politikalarını takip etmek ve duyurmak ile görevli olacaktır. ARDEK karar yetkisine sahip bir birim olarak araştırmanın ötesinde çok çeşitli akademik konularda yardımcı olacaktır. Dekanlık; okul içi ve dışı uygulama araştırma merkezleri, laboratuvarlar, enstitüler ve merkezlerin program kapsamını, güncel gelişmelerini, yönünü, idaresini ve kaynaklarını doğru kullanması adına onları destekleyecektir.

 

YÖK tarafından belirlenen Sosyal, Fen/Mühendislik, Sağlık ve 11. Kalkınma Planı başlıklarından İTÜ’nün sorumlu olduğu 11 konu başlığının diğer araştırma üniversiteleriyle ortak olan başlıklarını içeren grafik:
Grafikte ilk katman İTÜ’nün sorumlu olduğu 11 konu başlığını ifade ediyor. 2. Katmanda ise bu konu başlıklarından sorumlu diğer araştırma üniversiteleri yer alıyor. 3. Katmanda alt konu başlıkları bulunan Kimya, Makine/Elektrikli Teçhizat, Otomotiv ve Raylı Sistemler ile Elektronik başlıklarında İTÜ ile ortak konusu bulunan üniversitelere ait alt konular belirtilmiştir.

İTÜ BeeBul

Geliştirme Aşamasında - Taslak
 

Sayılarla Araştırma

210+ M₺

Yıllık Proje Bütçesi

1.350+

Yıllık Proje Sayısı

530+

Laboratuvarı

35

Araştırma Merkezi

itu-plesk-image

İTÜMER

Nasıl Çalışıyoruz?

  • 1

    Analiz Talebi

    • İTÜ Personeli iseniz İTÜ Giriş butonunu tıklayarak kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz.
    • İTÜ Personeli değilseniz Giriş butonuna tıkladıktan sonra sisteme üye olmanız gerekmektedir.

    Analizler-> Analiz Hizmetleri ve Başvurusu sayfasından başvuru yapmak istediğiniz analizi seçerek gerekli bilgileri doldurduktan sonra ilerleyiniz. Hizmet Sözleşmesini okuyup onayladıktan sonra analiz talebinizi iletiniz.

  • 2

    Ön Onay

    Analiz Talebiniz incelendikten sonra onaylandığı ön başvuru onayı tarafınıza mail olarak iletilecektir. Taleplerim sekmesi altında yer alan hesap bilgilerine proforma kodu ile birlikte gerekli tutarı gönderiniz. Dekont Yükle sekmesinden ödeme dekontunuzu yükleyiniz.

  • 3

    Numune Kabul

    Ödeme sonrası oluşturulan başvuru formunu ıslak imzalı şekilde numuneleriniz ile birlikte teslim ediniz. Numunelerinizi kargo aracılığıyla ya da elden teslim edebilirsiniz. Kargo ödemeleri başvuru sahibine aittir.

  • 4

    Sonuç Raporu

    Analizinizin durumunu Taleplerim sekmesinden takip edebilirsiniz. Analizler cihaz yoğunluğuna bağlı olmakla birlikte 15 iş günü içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Analiz ile ilgili gerektiğinde e-posta yoluyla bilgilendirme yapılmaktadır. Analiz sonuçları e-posta yoluyla iletilmektedir. Islak imzalı sonuç raporu istendiğinde takdirde talepler e-posta ile birimimize iletilmelidir.

  • 5

    Numune iadesi

    İadesi istenen numunelerin birimimizde muhafaza süresi sonuç raporundan sonra 1 aydır. Bu süre içerisinde teslim alınmayan numuneler uygun koşullarda imha edilmektedir.

Kütüphanelerimiz

kutuphane2

 

İTÜ Mustafa İnan Kütüphanesi

Mustafa İnan Kütüphanesi, İTÜ Ayazağa yerleşkesinde yer alan kütüphanedir. Tüm İTÜ Kütüphaneleri ve Kütüphane Hizmetleri'nin yönetim ve koordinasyon merkezidir.

Ayrıntılı Bilgi

İTÜ Makine Fakültesi Ratip Berker Kütüphanesi

İTÜ Makina Fakültesi'nde bulunan kütüphanedir.

 

İTÜ Mimarlık Fakültesi Prof. Doğan Kuban Kütüphanesi

İTÜ Mimarlık Fakültesi'nde bulunan kütüphanedir.



Araştırma Merkezlerimiz

MOBGAM 
Dr. Orhan Öcalgiray Moleküler Biyoloji- Biyoteknoloji ve Genetik Araştırmalar Merkezi (İTÜ-MOBGAM)

Dr. Orhan Öcalgiray Moleküler Biyoloji-Biyoteknoloji ve Genetik Araştırmalar Merkezi, 2004 yılında biyoteknolojik ve nanobiyoteknolojik araştırmalar için kurulmuştur.

uhem 
Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi

Başarımlı hesaplama ve veri depolama alanlarında hem akademik hem de endüstriyel kullanıcılara hizmet vermek için 2006 yılında kurulmuştur.

MEMTEK
Ulusal Membran Teknolojileri UYGAR Merkezi

Türkiye’de ve global membran bilimine katkılarda bulunmak için, Prof. Dr. İsmail Koyuncu’nun yürütücülüğüyle MEM-TEK projesi başlatılmıştır.

ARC3
Havacılık ve Uzay Teknolojileri UYG-AR Merkezi

ITUARC, Yenilikçi Teknolojilerin Akıllı Havacılık ve Uzay Uygulamaları Araştırma Merkezi isimli proje, İSKTA tarafından desteklenerek 1 Ekim 2018 tarihinde başlamıştır.

POLREC
Kutup Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kutup bölgelerinin geleceği hakkında ülkemizin söz sahibi olması için İTÜ Kutup Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (PolRec) kurulmuştur.

UHUZAM
Uydu Haberleşme ve Uzaktan Algılama UYG-AR Merkezi

İTÜ UHUZAM, dünyada, uydu yer istasyonuna sahip olan nadir üniversite merkezlerinden biridir.Türkiye’ deki ilk uydu yer istasyonudur.

Daha Fazla Görüntüle

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ

2022 YILI
1.417+ Proje
168.849.566+ Yıllık Proje Bütçesi
  • Strateji Bütçe Başkanlığı Projeleri
  • TÜBİTAK Projeleri
  • Bilimsel Araştırma Projeleri
  • TUJJB Projeleri
  • AB Projeleri
  • İSTKA Projeleri
  • UDAP-BOREN Projeleri
  • TUSEB
  • İTÜ NOVA TTO Projeleri
  • İSTKA
  • DİĞER
Ayrıntılı Bilgi

Laboratuvarlarımız

yuksek-gerilim
Yüksek Gerilim Laboratuvarı

İTÜ Yüksek Gerilim Laboratuvarı, kapasitesi ve boyutları bakımından Türkiye'nin en büyük ve Dünya'nın da sayılı büyük, üniversite yüksek gerilim laboratuvarlarından birisidir.

denizcilik
Ata Nutku Gemi Model Deney Laboratuvarı

Deney Laboratuvarı, 1953 yılında Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nde kurulmuştur.

vlsi 
İTÜ VLSI Duran Leblebici Ölçme Laboratuvarı

1992 yılında kurulan laboratuvar yazılım ve donanım alt yapısıyla Türkiye’de VLSI tasarım alanında faaliyet gösteren ilk ve dünya standartlarında en yetkin laboratuvarlardandır.

uygulamali-elektronik
Uygulamalı Elektromanyetik Laboratuvarı

Laboratuvar, Elektromagnetik Dalgalar ve Mikrodalga Teorisi içerisine giren tüm alanlarda kullanılabilecek deneysel altyapının oluşturulması için kurulmuştur.

tekstil-lab
Tekstil Laboratuvarı

İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi öğrencilerinin kullanımına açık olan laboratuvardır.

otam 
OTAM

Faaliyetlerini İTÜ Ayazağa Yerleşkesinde gerçekleştiren OTAM, araç ve güç aktarma organları, titreşim ve akustik, dayanım ve ömür testleri alanlarında mühendislik çözümleri sunar.

Daha Fazla Görüntüle

Sayılarla

İstanbul Teknik Üniversitesi

Kuruluş Yılı1773

Aktif Öğrenci Sayısı36.442

Mezun Sayısı250.000+

Lisans Programı 99

Lisansüstü Programı179

Öğrenci Projeleri

ALBATROS 
Albatros

İTÜ Albatros, 25 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Albatros yamaç paraşütü sporunu Türkiye ‘ye getiren, tanıştıran öncü topluluklardandır.

ROVER 
Rover

İTÜ Rover kulübü, çeşitli fakültelerden bir araya gelmiş,daha önceden birçok başarılı projelere imza atmış tecrübeli ve meraklı öğrencilerden oluşmaktadır.

LAGARİ 
Lagari

İTÜ Lagari Roket Takımı, İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesinde 2015 yılında uçak, uzay, meteoroloji ve endüstri mühendisliği öğrencileri ile kurulmuştur.

PARS 
PARS

İTÜ PARS Roket Grubu, 2012 yılında İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nde kurulmuştur. NASA, SPACEX sponsorluğunda çalışmalarına devam etmektedir.

APİS 
APİS

İTÜ APİS, disiplinler arası öğrencilerden oluşan ve günümüz teknolojilerini kavrayıp, gelecek teknolojilere yön vermek adına kurulmuştur.

RACING 
Racing

İTÜ Racing, 2007 yılında İTÜ Makine Fakültesi'nde kurulan, dünyanın en önemli yarışmalarından olan Formula Student yarışlarına hazırlanan bir öğrenci kulübüdür.

Ödüllerimiz

oduller

 

 

YÖK  Üstün Başarı Ödülleri

İTÜ, YÖK  Üstün Başarı Ödüllerini 3 kez almıştır.



Ayrıntılı Bilgi

TÜBİTAK Bilim Ödülleri

İTÜ, TÜBİTAK Bilim Ödüllerini 29 kez almıştır.



Ayrıntılı Bilgi

TÜBİTAK Bilim Teşvik Ödülleri

İTÜ, TÜBİTAK Bilim Teşvik Ödüllerini 53 kez almıştır.



Ayrıntılı Bilgi

TÜBİTAK GEBİP Ödülleri

İTÜ, TÜBİTAK GEBİP Ödüllerini 20 kez almıştır.



Ayrıntılı Bilgi

TÜBİTAK Hizmet Ödülleri

İTÜ, TÜBİTAK Bilim Teşvik Ödüllerini 23 kez almıştır.



Ayrıntılı Bilgi

mobile